Ik heb dit product mogen testen en deze oven was wel echt een upgrade van mijn andere oven. Hij heeft super veel functies en kan onwijs heet worden. Je kunt er zelfs verse pizza in bakken, dat is toch wel heel tof!
Ze raadde aan om voor het eerste gebruik de oven 45 min op de hoogste stand te laten staan, zodat deze kan uit walmen maar 30 min was al voor ons niet vol te houden zonder het brandalarm bijna af te laten gaan. Zelf met alle ramen en deuren open was de rook echt bizar dik. Dat was wel even vervelend. Gelukkig zijn we nu door die fase heen en kunnen we echt genieten van de oven.
Hij wordt super snel warm en zodra de oven de gewenste temperatuur heeft bereikt, laat de oven je dit weten door 3 x kort een geluid te maken. Dan kun je je bereidingstijd nog afstemmen op hetgeen dat je aan het bakken bent. De oven heeft super veel functies waardoor je voor elk gerecht de juiste bereiding makkelijk kunt kiezen. Echter moet je wel uit je hoofd leren welke functie wat precies doet en niet elke functie is uitgelegd.. zo is mij niet duidelijk wat de broodbak functie doet maar je kunt deze ook niet aanpassen…
Het is heel prettig dat er een rails ingebouwd is. Zo geeft de oven wat extra veiligheid met het in en uitladen van ovenschalen. Ook is de oven vanbinnen stevig gebouwd. Je raster zal niet inzakken als je een zware ovenschaal in de oven zet.
De oven is gebruiksvriendelijk en werkt goed. Hij is snel op temperatuur en temperatuur vast. Ik ben er erg blij mee! Al zal ik wel iedereen aanraden om bij de eerste keer van gebruik, alle ramen en deuren open te zetten. Je zal de ventilatie nodig hebben!
Pluspunten
- Simpel in gebruik
- Snel op temperatuur
Minpunten
- Niet duidelijk uitgelegd wat alle functies zijn